- Eğitim
- Akademik Ünvan
- Makaleler
- Bildiriler
- Projeler
- Yönetilen Tezler
- İdari Görevler
- Üniversite Dışı Deneyim
Yıl | Program | Üniversite | Bölüm |
---|---|---|---|
1983-1987 | Lisans | ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ | ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ |
1987-1989 | Yüksek Lisans | ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ | ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ |
1989-1993 | Doktora | ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ | ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ |
Yıl | Unvan | Üniversite | Birim |
---|---|---|---|
2006- | PROFESÖR | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ |
2006- | PROFESÖR | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ |
1999-2006 | DOÇENT | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | ZİRAAT FAKÜLTESİ |
1993-1999 | YARDIMCI DOÇENT | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | ZİRAAT FAKÜLTESİ |
1988-1993 | ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | ZİRAAT FAKÜLTESİ |
1 | Bioactive properties and volatile compounds of the essential oil of the leaves of giant fennel (Çaksır) growing in Türkiye AKARCA GÖKHAN, ŞEVİK RAMAZAN, DENİZKARA Ayşe Janseli, KILINÇ MEHMET, AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Informa UK Limited , 2023 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
2 | Physicochemical and Microbiological Properties of Common Carp (<i>Cyprinus carpio</i>) Fillets Marinated with Rosemary and Laurel Essential Oils ŞEVİK RAMAZAN, DENİZKARA Ayşe Janseli, AKARCA GÖKHAN, ATİK AZİZE, ATİK İLKER , Yayın Yeri: Journal of Aquatic Food Product Technology , 2022 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
3 | Biological Activities of Citrus limon L. and Citrus sinensis L. Peel Essential Oils AKARCA GÖKHAN, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Journal of Esssential Oil Bearing Plants , 2022 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
4 | Physicochemical and bioactive properties of cold press wild plum (Prunus spinosa) and sour cherry (Prunus cerasus) kernel oils: fatty acid, sterol and phenolic profile ATİK İLKER, KARASU SALİH, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE , 2022 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
5 | Jeotermal Enerjiyle Kurutulan Alıç Meyvesinin (Crataegus tanacetifolia) Dondurmanın Bazı Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisi KILINÇ MEHMET, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi , 2021 Ulusal 0 TR DİZİN |
6 | Investigation of the Chemical Composition of Myrtus communis L. and Gaultheria procumbens L. Essential Oils and their Effects on Foodborne Yeasts ŞEVİK RAMAZAN, AKARCA GÖKHAN , Yayın Yeri: Journal of Essential Oil-Bearing Plants , 2021 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded |
7 | Chemical Composition of Tea Tree (Melaleuca alternifolia) (Maiden & Betche) Cheel Essential Oil and Its Antifungal Effect on Foodborne Molds Isolated from Meat Products ŞEVİK RAMAZAN, AKARCA GÖKHAN, KILINÇ MEHMET, AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Journal of Essential Oil Bearing Plants , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
8 | Effect of starter culture type, cooking process and storage time at −18 °C on chemical, color and microbiological qualities of fermented sucuk doner kebab COŞKUN SEVGÜL, YALÇIN SEDA, KAYAARDI SEMRA, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Food Chemistry , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
9 | Evaluation of Tench (Tinca tinca L., 1758) Meat as Fish Cake and Determination of Shelf Life Çapkın Kadir, ATİK İLKER, ATİK AZİZE, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research , 2020 Uluslararası 0 TR DİZİN Elektronik |
10 | Characterization of Some Physicochemical Properties of Cold Press Sweet Cherry (Prunus avium) Seed Oil ATİK İLKER, ŞEVİK RAMAZAN, KARASU SALİH , Yayın Yeri: European Journal of Science and Technology , 2019 Uluslararası 0 TR DİZİN |
11 | PİŞİRME METODLARININ SIĞIR LONGISSIMUS DORSI KASININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: The Journal of Food , 2019 Ulusal Hakemli TR DİZİN Basılı+Elektronik |
12 | The Effects of Nicin and Sodium Lactate on SomeQuality Characteristics of Heat Treated Sausages DENKTAŞ SEVGÜL,ATİK İLKER,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: International Journal of Agriculture Innovations and Research , 2017 Uluslararası 0 DOAJ,open access, google scholar Basılı+Elektronik |
13 | Effects of different drying treatments on fungal population and ochratoxin A occurrence in sultana type grapes ŞEN LEVENT,OCAK İJLAL,NAS SEBAHATTİN,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Food Additives & Contaminants:Part A , 2016 Uluslararası 0 SCI Basılı+Elektronik |
14 | The Effects of Modified Atmosphere Packaging on Shelf Life of Turkish Delight (Lokum) EROĞLU ZEYNEP,ŞEVİK RAMAZAN,BATU ALİ,GÖK VELİ , Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROTECTION , 2014 Uluslararası 0 SCI-Expanded |
15 | Determination of color quality andHMF content of unprocessed sultanas obtained from differentvineyards ŞEVİK RAMAZAN,ŞEN LEVENT,NAS SEBAHATTİN , Yayın Yeri: International Journal of Research In Agriculture and Food Sciences , 2014 Uluslararası 0 Diğer Endeksler Basılı |
16 | The growth characteristics of Liza Mugil abu Heckel 1843 in Atatürk Dam Lake DOĞU ZAFER,ŞAHİNÖZ ERDİNÇ,ARAL FARUK,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: African J. Agri. Res. , 2013 Uluslararası 0 SCI Basılı |
17 | Atatürk Baraj Gölü’nde Yaşayan Bıyıklı Balık (Luciobarbus mystaceus (Pallas, 1814))’ın Bazı Biyolojik Özellikleri DÖRTBUDAK MEHMET YAŞAR,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Harran Üniv Vet Fak Derg , 2012 Uluslararası 0 Diğer Endeksler Basılı |
18 | Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan Afyon kaymağında oluşan kimyasal değişimler ŞEVİK RAMAZAN, DERELİ ZEYNEP , Yayın Yeri: Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , 2011 Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Elektronik |
19 | Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan Afyon kaymağında oluşan kimyasal değişimler ŞEVİK RAMAZAN,EROĞLU ZEYNEP , Yayın Yeri: Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , 2011 Uluslararası 0 Uluslararası Elektronik |
20 | Reproductive Characteristics of Mullet Liza abu H 1843 Pisces Mugilidae in the Atatürk Dam Lake Southeastern Turkey ŞAHİNÖZ ERDİNÇ,DOĞU ZAFER,ARAL FARUK,ŞEVİK RAMAZAN,ATAR HASAN HÜSEYİN , Yayın Yeri: Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , 2011 Uluslararası 0 SCI-Expanded Basılı |
21 | The effect of package types and storage period on characteristics of Tinca tinca ŞEVİK RAMAZAN,KORKUT SÜLEYMAN OĞUZ , Yayın Yeri: African Journal of Food Science , 2009 Uluslararası 0 Google Scholar Basılı |
22 | BEYŞEHİR BÖLGESİNDEKİ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TESİSLERİNİN YAPISI VE SORUNLARININ BELİRLENMESİ ÇAPKIN Kadir, KORKUT Oğuz, ŞEVİK RAMAZAN, OLGUN MURAT , Yayın Yeri: Journal of FisheriesSciences.com , 2008 Uluslararası Hakemli Copernicus Elektronik |
23 | The methods of handling and preserving for Atlantic bluefin tuna (Thunnus thynnus). ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: J. Food Tech , 2007 Uluslararası 0 Diğer endeksler Elektronik |
24 | Longline fishery and length weight relationships for selected fish species in Gökova Bay Aegean Sea Turkey AKYOL OKAN,KINACIGİL HASAN TUNCAY,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: International Journal of Natural and Engineering Sciences 1: 1-4 (2007) , 2007 Uluslararası 0 scopus Basılı |
1 | Bioactive properties and volatile compounds of the essential oil of the leaves of giant fennel (Çaksır) growing in Türkiye AKARCA GÖKHAN, ŞEVİK RAMAZAN, DENİZKARA Ayşe Janseli, KILINÇ MEHMET, AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Informa UK Limited , 2023 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
2 | Physicochemical and Microbiological Properties of Common Carp (<i>Cyprinus carpio</i>) Fillets Marinated with Rosemary and Laurel Essential Oils ŞEVİK RAMAZAN, DENİZKARA Ayşe Janseli, AKARCA GÖKHAN, ATİK AZİZE, ATİK İLKER , Yayın Yeri: Journal of Aquatic Food Product Technology , 2022 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
3 | Biological Activities of Citrus limon L. and Citrus sinensis L. Peel Essential Oils AKARCA GÖKHAN, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Journal of Esssential Oil Bearing Plants , 2022 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
4 | Physicochemical and bioactive properties of cold press wild plum (Prunus spinosa) and sour cherry (Prunus cerasus) kernel oils: fatty acid, sterol and phenolic profile ATİK İLKER, KARASU SALİH, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE , 2022 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
5 | Investigation of the Chemical Composition of Myrtus communis L. and Gaultheria procumbens L. Essential Oils and their Effects on Foodborne Yeasts ŞEVİK RAMAZAN, AKARCA GÖKHAN , Yayın Yeri: Journal of Essential Oil-Bearing Plants , 2021 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded |
6 | Chemical Composition of Tea Tree (Melaleuca alternifolia) (Maiden & Betche) Cheel Essential Oil and Its Antifungal Effect on Foodborne Molds Isolated from Meat Products ŞEVİK RAMAZAN, AKARCA GÖKHAN, KILINÇ MEHMET, AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Journal of Essential Oil Bearing Plants , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
7 | Effect of starter culture type, cooking process and storage time at −18 °C on chemical, color and microbiological qualities of fermented sucuk doner kebab COŞKUN SEVGÜL, YALÇIN SEDA, KAYAARDI SEMRA, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Food Chemistry , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
8 | Evaluation of Tench (Tinca tinca L., 1758) Meat as Fish Cake and Determination of Shelf Life Çapkın Kadir, ATİK İLKER, ATİK AZİZE, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research , 2020 Uluslararası 0 TR DİZİN Elektronik |
9 | Characterization of Some Physicochemical Properties of Cold Press Sweet Cherry (Prunus avium) Seed Oil ATİK İLKER, ŞEVİK RAMAZAN, KARASU SALİH , Yayın Yeri: European Journal of Science and Technology , 2019 Uluslararası 0 TR DİZİN |
10 | The Effects of Nicin and Sodium Lactate on SomeQuality Characteristics of Heat Treated Sausages DENKTAŞ SEVGÜL,ATİK İLKER,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: International Journal of Agriculture Innovations and Research , 2017 Uluslararası 0 DOAJ,open access, google scholar Basılı+Elektronik |
11 | Effects of different drying treatments on fungal population and ochratoxin A occurrence in sultana type grapes ŞEN LEVENT,OCAK İJLAL,NAS SEBAHATTİN,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Food Additives & Contaminants:Part A , 2016 Uluslararası 0 SCI Basılı+Elektronik |
12 | The Effects of Modified Atmosphere Packaging on Shelf Life of Turkish Delight (Lokum) EROĞLU ZEYNEP,ŞEVİK RAMAZAN,BATU ALİ,GÖK VELİ , Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROTECTION , 2014 Uluslararası 0 SCI-Expanded |
13 | Determination of color quality andHMF content of unprocessed sultanas obtained from differentvineyards ŞEVİK RAMAZAN,ŞEN LEVENT,NAS SEBAHATTİN , Yayın Yeri: International Journal of Research In Agriculture and Food Sciences , 2014 Uluslararası 0 Diğer Endeksler Basılı |
14 | The growth characteristics of Liza Mugil abu Heckel 1843 in Atatürk Dam Lake DOĞU ZAFER,ŞAHİNÖZ ERDİNÇ,ARAL FARUK,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: African J. Agri. Res. , 2013 Uluslararası 0 SCI Basılı |
15 | Atatürk Baraj Gölü’nde Yaşayan Bıyıklı Balık (Luciobarbus mystaceus (Pallas, 1814))’ın Bazı Biyolojik Özellikleri DÖRTBUDAK MEHMET YAŞAR,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Harran Üniv Vet Fak Derg , 2012 Uluslararası 0 Diğer Endeksler Basılı |
16 | Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan Afyon kaymağında oluşan kimyasal değişimler ŞEVİK RAMAZAN,EROĞLU ZEYNEP , Yayın Yeri: Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , 2011 Uluslararası 0 Uluslararası Elektronik |
17 | Reproductive Characteristics of Mullet Liza abu H 1843 Pisces Mugilidae in the Atatürk Dam Lake Southeastern Turkey ŞAHİNÖZ ERDİNÇ,DOĞU ZAFER,ARAL FARUK,ŞEVİK RAMAZAN,ATAR HASAN HÜSEYİN , Yayın Yeri: Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , 2011 Uluslararası 0 SCI-Expanded Basılı |
18 | The effect of package types and storage period on characteristics of Tinca tinca ŞEVİK RAMAZAN,KORKUT SÜLEYMAN OĞUZ , Yayın Yeri: African Journal of Food Science , 2009 Uluslararası 0 Google Scholar Basılı |
19 | BEYŞEHİR BÖLGESİNDEKİ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TESİSLERİNİN YAPISI VE SORUNLARININ BELİRLENMESİ ÇAPKIN Kadir, KORKUT Oğuz, ŞEVİK RAMAZAN, OLGUN MURAT , Yayın Yeri: Journal of FisheriesSciences.com , 2008 Uluslararası Hakemli Copernicus Elektronik |
20 | The methods of handling and preserving for Atlantic bluefin tuna (Thunnus thynnus). ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: J. Food Tech , 2007 Uluslararası 0 Diğer endeksler Elektronik |
21 | Longline fishery and length weight relationships for selected fish species in Gökova Bay Aegean Sea Turkey AKYOL OKAN,KINACIGİL HASAN TUNCAY,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: International Journal of Natural and Engineering Sciences 1: 1-4 (2007) , 2007 Uluslararası 0 scopus Basılı |
1 | Jeotermal Enerjiyle Kurutulan Alıç Meyvesinin (Crataegus tanacetifolia) Dondurmanın Bazı Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisi KILINÇ MEHMET, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi , 2021 Ulusal 0 TR DİZİN |
2 | PİŞİRME METODLARININ SIĞIR LONGISSIMUS DORSI KASININ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM, ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri: The Journal of Food , 2019 Ulusal Hakemli TR DİZİN Basılı+Elektronik |
3 | Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan Afyon kaymağında oluşan kimyasal değişimler ŞEVİK RAMAZAN, DERELİ ZEYNEP , Yayın Yeri: Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , 2011 Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Elektronik |
1 | Gülgiller Familyasına Ait Bazı Meyvelerin Sağlık Üzerine Etkileri ATİK İLKER,ŞEVİK RAMAZAN,ATİK AZİZE , Yayın Yeri:Doğal’2018, Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi Uluslararası Tam metin bildiri |
2 | Balık Bozulma Mekanizmaları ATİK İLKER,ŞEVİK RAMAZAN,ATİK AZİZE , Yayın Yeri:Doğal’2018, Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi Uluslararası Tam metin bildiri |
3 | Et ve Süt Ürünleri Üretiminde Yüksek Basınç Uygulamaları ATİK AZİZE,ŞEVİK RAMAZAN,ATİK İLKER , Yayın Yeri:Doğal’2018, Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, Uluslararası Tam metin bildiri |
4 | Kuru-Kürlenmiş Etlerde Proteoliz ATİK İLKER,ATİK AZİZE,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri:Doğal’2018, Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi Uluslararası Tam metin bildiri |
5 | Aşağı Fırat sularında yaşayanCapoeta trutta (Heckel, 1843)’nın büyüme durumu veüreme özellikleri üzerine araştırmalar ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri:Doğu AnadoluBölgesi I. Su Ürünleri Sempozyumu , (23-25 Haziran1993), Erzurum, Ulusal Tam metin bildiri |
6 | Comparison Study of IQF (Individual Quick Frozen) and household deep freezing on quality of selected green bean varieties ŞEVİK RAMAZAN,albayrak gizem,AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,yalgı uygur emine , Yayın Yeri:III. International Symposium on multidisciplinary studies Uluslararası Özet bildiri |
7 | Protein oxidation in meat and meat products AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri:III. International Symposium on multidisciplinary studies Uluslararası Özet bildiri |
8 | Evaluation of Microbiological Quality and Determination of starch gelatin and natamycin content in yoghurt from Turkish Market ŞEVİK RAMAZAN,AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,koçak kezban , Yayın Yeri:3rd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering ICCESEN 2016 Uluslararası Özet bildiri |
9 | ALLERGENS ASSOCIATED WITH MUSCLE FOODS AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,ŞEVİK RAMAZAN,ÇARKCIOĞLU EMİNE,CANDOĞAN KEZBAN , Yayın Yeri:Food Allergy Summit 2016 Uluslararası Özet bildiri |
10 | NEW APPROACHES TO REDUCE FOOD ALLERGENITY HYPOALLERGENIC FOODS AND NON CONVENTIONAL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,ŞEVİK RAMAZAN,deniz ebru,CANDOĞAN KEZBAN , Yayın Yeri:Food Allergy Hypersensitivity 2016 Uluslararası Özet bildiri |
11 | Atatürk Baraj Gölü nde yaşayan Carasobarbus luteus Heckel 1843 üzerine araştırmalar II Üreme Özellikleri ŞEVİK RAMAZAN,Yüksel Mahmut , Yayın Yeri:IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Ulusal Tam metin bildiri |
12 | Atarük Baraj Gölü nde yaşayan Carasobarbus luteus Heckel 1843 üzerine araştırmalar I Büyüme Özellikleri ŞEVİK RAMAZAN,Hartavi ŞıhMüslüm , Yayın Yeri:X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Ulusal Tam metin bildiri |
13 | MARINATION OF CHICKEN BREAST MEAT WITH THYME HYDROSOLS AND GINGER EXTRACTS AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM,GÖK VELİ,ŞEVİK RAMAZAN , Yayın Yeri:EURO FOOD CHEM XVIII Conference Uluslararası Özet bildiri |
14 | NANOMATERYALLERİN GIDA KAPLAMA VE PAKETLEMEDE KULLANIM
OLANAKLAR ŞEVİK RAMAZAN, AKARCA GÖKHAN, AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri:6. INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONRESS DECEMBER 22-24, 2023 / ADANA, TURKIYE Uluslararası Tam metin bildiri |
1 | Fırında Pişirme işleminin Piyasada Satılan Bazı Hazır Köftelerin Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
2 | Farklı Pişirme Yöntemlerinin Sığır Sırt Etinin Besinsel ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
3 | IQF Individual Quick Frozen ve derin dondurulmuş 3 farklı taze yeşil fasulye çeşitlerinin bazı besin ögelerinin karşılaştırılması üzerine bir çalışma Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
4 | Karadut Morus nigra Meyvesinin Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saati |
---|
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı |
---|---|---|
2024 | MEHMET KAYA | Etlik Piliç Su Tutma Kapasitesinin Bazı Kalite ve Mikrobiyolojik özellikler Üzerine Etkilerinin Araştırılması |
2023 | OSMAN IŞIK | Süt ve Süt ürünlerinde urunu olan kefirdeki patojen familyaları |
2023 | SENA YURTER | İki farklı bitkinin esansiyel yağları ile sucukta yenilebilir kaplama uygulaması |
2023 | MERVE ÇEVİK | Farklı ambalaj malzemeleri içerisinde olgunlaştırılan Afyon tulum peynirlerinin kalite özellikleri üzerinde değişik haşhaş tohumu ilavesinin etkileri |
2023 | FATİH GÜRDAL | Sucuklarda ultrason destekli nitrit/nitrat ekstraksiyonunun optimizasyonu ve HPLC ile tayini |
2023 | ŞEYMA İŞLEK | Farklı hayvansal yağlar ile kaplanmış sığır but ve bonfile etlerinin depolanma sürecindeki bazı kalite parametrelerinin araştırılması |
2023 | ELİF SAKARYA | Laktik asit bakteri fermantasyonu ile üretilen lor peynirlerinin biyolojik değerliği ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi. |
2022 | HASAN ÇALIŞKAN | Butik yağ ile zenginleştirilmiş balmumu ile kaplanan meyvelerin depolama sürecindeki bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi |
2022 | KÜBRA CEYLAN | Kuru olgunlaştırma, tütsüleme, tamburlama, vakumlama ve sürenin kontrfi-le kalite özellikleri üzerine etkilerinin araştırması |
2022 | ERDİ ERTAN | Farklı Oranlardaki Karabuğday, Kinoa ve Amarant Unları Kullanılarak Yapılan Ekmeklerin Kalite Özelliklerinin Belirlemesi |
2022 | NURTEN TÜRKARSLAN | Türkiye Menşeli Kestane ve Akasya Ballarının 1H NMR Yöntemiyle Orijinlerinin Belirlenmesi |
2022 | HASAN ATCA | Keçiboynuzunda GC/MSMS ile etilen oksit Analizi metot geliştirme ve validasyon çalışmaları |
2021 | AHMET EREN | Diyet lif ilave edilerek üretilen ısıl işlem görmüş sucuğun kalite özellikleri |
2021 | HASRET KÜBRA UÇAN | Gıda katkısı olarak kullanılan biberiye,kekik ve defnenin etken maddelerinin karşılaştırılmaları üzerine araştırmalar |
2021 | MECİD YENİAY | Farklı koşullarda kurutulan yeşil fasulye phaseolus vulgaris nin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi |
2021 | EKREM BARÇIN | Hamburger köfte üretiminde antioksidan kullanımının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri |
2021 | ESRA YILDIZ AKBULUT | Farklı koşullarda kurutulan trabzon hurması (Diospyros kaki) ve kivinin (Actinidia deliciosa) bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi |
2021 | AYŞENUR DENİZKARA | Geleneksel Afyonkarahisar ekmeği üretiminde kullanılan hamurların fizikokimyasal özellikleri ile hamur fermantasyonunda rol alan mayaların izolasyon ve tanımlanması |
2021 | SELAHATTİN ARSLAN | Tereyağı ve kaşar peynirle kaplayarak olgunlaştırmanın antrkotlardaki bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik etkileri üzerinde araştırmalar |
2021 | MEHMET KILINÇ | Mikroenkapsüle L.acidophilus ilave edilerek üretilen dondurmaların depolanması sırasında bazı fizikokimyasal, tekstürel, termal ve mikroyapısal özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi |
2021 | SİNAN KOLÇAK | Ayçiçek Yağı Ve Bitkisel Susuz Kızartma Yağında Kızartma İşlemi Sırasında Oluşan Bazı Fizikokimyasal Değişimlerin Karşılaştırılması |
2021 | ÇİĞDEM AŞÇIOĞLU | Kuru ve yaş olgunlaştırma işlemlerinin Longissimus lumborum kasının bazı kalite kriterleri üzerine etkisi |
2020 | İLKER ATİK | Bazı meyve (Prunus spinosa, prunus cerasus, prunus avium) çekirdek yağlarının fizikokimyasal ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi |
2020 | ŞEYMA HELVACIOĞLU | Fermente sucukların bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite kriterleri üzerine zerdeçalın etkisinin belirlenmesi |
2019 | HÜSEYİN YEŞİLIRMAK | Afyonkarahisar bölgesinde üretilip satışa sunulan sucukların bazı kalite özellikleri üzerine araştırmalar |
2019 | SELİN ÇELİK | Afyonkarahisarda satışa sunulan sucukların küf florasının belirlenmesi |
2019 | MEHTAP ÇEVİK TELEKOĞLU | Piyasada satılan etlerde Salmonella Spp. ve E. coli 0157:H7 varlığının araştırılması |
2019 | SELİN ÇELİK | AFYONKARAHİSAR DA SATIŞA SUNULAN SUCUKLARIN KÜF FLORASININ BELİRLENMESİ |
2019 | EMİNE YALGI UYGUR | Karadut (Morus nigra) ve Kurt üzümü (goji beri) (Lycium barbarum) meyvelerinin, suyunun ve posasının fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünlerin bazı kalite özelliklerine etkisinin incelenmesi |
2019 | MECİD YENİAY | Farklı Koşullarda Kurutulan yeşil fasulyelerin bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin İncelenmesi |
2019 | SABİRE BÜŞRA DAĞAR | FARKLI KIVAM ARTIRICILARIN HAZIR JÖLE İŞKEMBE VE KELLE-PAÇA ÜRETİMİNDE KULLANILABİLME İMKANLARININ BELİRLENMESİ |
2019 | SEVGÜL COŞKUN | Fermente sucuk döner üretim olanaklarının araştırılması |
2018 | MEHMET KILINÇ | Mikroenkapsüle probiyotik laktik asit bakterisi içeren dondurmaların depolama stabilitesi üzerine alıç tozu ilavesinin etkisinin belirlenmesi |
2017 | HANİFE DERE BAYRAK | Afyonkarahisarda Tüketime Sunulan Kremalı Pastaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Değerlendirilmesi |
2017 | MURAT DİKER | PARMAK PATATES ÜRETİMİ İÇİN DEĞİŞİK PATATES ÇEŞİTLERİNİN DEPOLAMA ÖNCESİ VE SONRASI KALİTE KRİTERLERİNİN İNCELENMESİ |
2017 | BUĞRA GÜNGÖR | Afyonkarahisar Çay Eber gölünün su kalite değerlerinin ve kirlilik etmenlerinin araştırılarak online veritabanı oluşturulması |
2016 | ÇİĞDEM AŞÇIOĞLU | Kuru ve Yaş Olgunlaştırma işlemlerinin longissimus lumborum kasının bazı kalite kriterleri üzerine etkisi |
2016 | ESRA DENİZ | Tumbling işleminin sığır etinin kalite özellikleri üzerine etkisi |
2016 | TUBA SANCAR | Farklı paketleme yöntemlerinin buzdolabı koşullarındaki etsiz çiğ köftenin dayanma süresine etkisinin incelenmesi |
2016 | PELİN YILDIRIM | Haşhaş ezmesi kullanımının ekmek kalitesi üzerinde etkileri |
2015 | EMİNE YALGI UYGUR | Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi |
2015 | GİZEM ÇAYLI | IQF (bireysel hızlı dondurulmuş) ve ev tipi derin dondurulmuş (-18 ̊c) üç farklı taze yeşil fasulye çeşitinin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma |
2015 | İSRAFİL ÖZYILDIZ | Tüketicilerin discount, yerel ve ulusal marketlerde gıda ürünlerine olan talebinin ve önceliklerinin incelenmesi : Afyonkarahisar Örneği |
2014 | GÜLŞAH ATEŞ | Köftelerin bazı kalite özellikleri üzerine öğütülmüş çörek otunun etkisinin belirlenmesi |
2013 | KEZBAN KOÇAK | Tüketime sunulan yoğurtlarda bazı katkı maddelerinin (nişasta, jelatin, natamisin) kullanımı ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesine yönelik piyasa araştırması |
2013 | ÇİĞDEM AŞÇIOĞLU | Farklı pişirme yöntemlerinin sığır bonfilelerinin (Longissimus dorsi) besinsel ve kalite özellikleri üzerine etkisi |
2013 | İBRAHİM OSMAN SARAÇOĞLU | Turşuluk hıyarların meyve kalitesinin belirlenmesi |
2012 | ARZU KURT | Fermente sucuk üretiminde kuru incir ve taze siyah incir kullanımı |
2010 | ZEYNEP DERELİ | Kaymak ve kaymaklı lokumun modifiye atmosferde paketlenmesinin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması |
2010 | MUHAMMED YAŞAR DÖRTBUDAK | Atatürk Baraj Gölünde yaşayan Bıyıklı balığın (Luciobarbus mystaceus (Pallas, 1814)) bazı biyolojik özellikleri |
2010 | SEVGÜL DENKTAŞ | Doğal antimikrobiyallerin ısıl işlem görmüş sucukların bazı kalite özellikleri üzerine etkisi |
2009 | ARİF HASAN ÇİLTAŞ | Levrek (Dicentrarchus labrax ) ve sazan (Cyprinus carpio) balıklarının fermente sucuğa işlenebilirliği ve depolama sırasında oluşan bazı fiziksel ve kimyasal değişimler |
2008 | SÜLEYMAN OĞUZ KORKUT | Dumanlanmış kadife balığı (Tinca tinca l., 1758)nın farklı paketlerde buzdolabı koşullarında muhafazası sırasında meydana gelen bazı kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler |
2008 | KADİR ÇAPKIN | Kadife balığı (Tinca tinca L., 1758) köftesinin buzdolabı koşullarında muhafazası sırasında meydana gelen bazı kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler |
1999 | İSMAİL ARSLAN | Kafes ve yer sisteminde yetiştirilen bronz hindilerin besi performansı yönünden karşılaştırılması |
1999 | TANER GÖKDOĞAN | Karma yeme ilave edilen kurutulmuş domates posası düzeyinin sütten kesilmiş kıl keçisi oğlaklarının besi performansları üzerine etkisi |
1997 | ÖMER SAİT KILIÇ | Bozova 1 (Büyükgöl) ve Bozova 2 (Küçükgöl) göletlerindeki fauna ve florabıb sistemlerinin yapılması |
1997 | MAHMUT YÜKSEL | Atatürk Barajı göl suyunun balık yetiştiriciliği açısından fiziksel ve kimyasal parametrelerinin tespiti |
Yıl | Ünvan | Üniversite | Birim |
---|---|---|---|
2008-2011 | Dekan | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | |
2007-2008 | MYO/Yüksekokul Müdürü | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | |
1998-2000 | Bölüm Başkanı | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | |
1996-1999 | Dekan Yardımcısı | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | |
1994-2000 | MYO/Yüksekokul Müdürü | HARRAN ÜNİVERSİTESİ |
1 | Bodrum Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü , Müdür 2000 - 2003 |
2 | Müjde Yem Sanayi , Mühendis 1987 - 1988 |