Yıl | Program | Üniversite | Bölüm |
---|---|---|---|
2007-2012 | Doktora |
Yıl | Unvan | Üniversite | Birim |
---|---|---|---|
2006- | ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ |
1 | Determination of essential oil constituents and antioxidant activities of hybrid species Salvia × karamanensis Celep & B. T. Drew and its parents (Salvia aucheri Benth. subsp. canescens (Boiss. & Heldr.) Celep, Kahraman & Dogan × Salvia heldreichiana Boiss. ex Benth.) MARAL HASAN, ÇEÇEN ÖMER, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, TÜRKMEN MUSA , Yayın Yeri: Biochemical Systematics and Ecology , 2024 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
2 | Effect of Olive Oil Hydrogel as a Fat Replacer in Beef Meatballs PALAMUTOĞLU RECEP,KASNAK CEMAL,ÖZEN ÜNALDI BUKET,DUMAN SABİRE,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology , 2024 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
3 | Essential Oil and Mineral Analysis Of Citrus Peels TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Meyve Bilimi , 2023 Ulusal Hakemli TR DİZİN Basılı+Elektronik |
4 | Effect of Origanum dubium, Origanum vulgare subsp hirtum, and Lavandula angustifolia essential oils on immune cells in athletes ULUPINAR SÜLEYMAN, MARAL HASAN, ÖZBAY SERHAT, GENÇOĞLU CEBRAİL, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, ŞEBİN ENGİN, ALTINKAYNAK KONCA, KİSHALI NECİP FAZIL, ŞIKTAR ERDİNÇ, İNCE İZZET, BUZDAĞLI YUSUF , Yayın Yeri: ISRAEL JOURNAL OF PLANT SCIENCES , 2023 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
5 | Effect of Origanum dubium, Origanum vulgare subsp. hirtum, and Lavandula angustifolia essential oils on lipid profiles and liver biomarkers in athletes MARAL HASAN, ULUPINAR SÜLEYMAN, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, ÖZBAY SERHAT, ALTINKAYNAK KONCA, ŞEBİN ENGİN, ŞIKTAR ERDİNÇ, KİSHALI NECİP FAZIL, BUZDAĞLI YUSUF, GENÇOĞLU CEBRAİL, İNCE İZZET , Yayın Yeri: Walter de Gruyter , 2022 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
6 | Comparison of chemical and antioxidant properties of Mentha Piperita L., Salvia Officinalis L., Rosmarinus Officinalis L. and Lavandula Angustifolia L. TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Black Sea Journal of Engineering and Science , 2021 Uluslararası 0 TR DİZİN |
7 | DETERMINATION OF CHEMICAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANTEFFECT OF SALVIA OFFICINALISL. TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, SOLTANBEIGI AMIR, SAYGILI CANLIDİNÇ RUKİYE, ERDOĞAN MEHMET SELÇUK , Yayın Yeri: BARTIN UNİVERSİTY , 2021 Uluslararası 0 TR DİZİN Basılı |
8 | Locust Bean Gum as Corrosion Inhibitors in NaCl Solution BÜYÜKSAĞİŞ AYSEL,DİLEK MELTEM,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Protection of Metals and Physical Chemistry of Surfaces , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
9 | Afyonkarahisar’da Tüketilen Önemli Yabancı Elma Çeşitlerinin BazıKalite ve Antioksidan Özellikleri TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DIRAMAN HARUN,PALAMUTOĞLU RECEP,KASNAK CEMAL , Yayın Yeri: Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2019 Ulusal 0 TR DİZİN Elektronik |
10 | YEMEKLİK YAĞLARDA TOPLAM ANTİOKSİDAN MİKTARININ VE OKSİDASYON KARARLILIĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , 2019 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı+Elektronik |
11 | Effects of Antioxidant Capacity and Peroxide Value on Oxidation Stability of Sunflower Oil TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Kimya ve Malzeme , 2018 Ulusal 0 TR DİZİN |
12 | Yağların Oksidasyon Kararlılıklarının Tespit Edilmesinde Kullanılan Hızlandırılmış Stabilite Metotları ve Bu Metotların Karşılaştırılması DIRAMAN HARUN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: GIDA VE YEM BİLİMİ-TEKNOLOJİSİ , 2017 Uluslararası 0 ULAKBİM Basılı+Elektronik |
13 | Ayçiçek Yağının Oksidasyon Kararlılığına Retinol Palmitat’ın Etkisinin Ransimat Metodu ile Tespiti DUMAN ERMAN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DUMAN SABİRE , Yayın Yeri: Ayçiçek Yağının Oksidasyon Kararlılığına Retinol Palmitat’ın Etkisinin Ransimat Metodu ile Tespiti , 2015 Ulusal 0 TR DİZİN |
14 | Rubidyumun Çeşitli Kayaç ve Alkali Klorür Karışımlarından Ayrılması Amacıyla Yapılan Çalışmalar ERDOĞAN YUNUS,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
15 | Eti Maden Kırka Bor İşletmesi Artıklarından Rubidyumun Çözeltiye Geçirilmesi TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,ERDOĞAN YUNUS , Yayın Yeri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
16 | ETİ MADEN KIRKA BOR İŞLETMESİ ATIKLARININ YAPI ANALİZİ ERDOĞAN YUNUS,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
1 | Determination of essential oil constituents and antioxidant activities of hybrid species Salvia × karamanensis Celep & B. T. Drew and its parents (Salvia aucheri Benth. subsp. canescens (Boiss. & Heldr.) Celep, Kahraman & Dogan × Salvia heldreichiana Boiss. ex Benth.) MARAL HASAN, ÇEÇEN ÖMER, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, TÜRKMEN MUSA , Yayın Yeri: Biochemical Systematics and Ecology , 2024 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
2 | Effect of Olive Oil Hydrogel as a Fat Replacer in Beef Meatballs PALAMUTOĞLU RECEP,KASNAK CEMAL,ÖZEN ÜNALDI BUKET,DUMAN SABİRE,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology , 2024 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
3 | Effect of Origanum dubium, Origanum vulgare subsp hirtum, and Lavandula angustifolia essential oils on immune cells in athletes ULUPINAR SÜLEYMAN, MARAL HASAN, ÖZBAY SERHAT, GENÇOĞLU CEBRAİL, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, ŞEBİN ENGİN, ALTINKAYNAK KONCA, KİSHALI NECİP FAZIL, ŞIKTAR ERDİNÇ, İNCE İZZET, BUZDAĞLI YUSUF , Yayın Yeri: ISRAEL JOURNAL OF PLANT SCIENCES , 2023 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
4 | Effect of Origanum dubium, Origanum vulgare subsp. hirtum, and Lavandula angustifolia essential oils on lipid profiles and liver biomarkers in athletes MARAL HASAN, ULUPINAR SÜLEYMAN, TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, ÖZBAY SERHAT, ALTINKAYNAK KONCA, ŞEBİN ENGİN, ŞIKTAR ERDİNÇ, KİSHALI NECİP FAZIL, BUZDAĞLI YUSUF, GENÇOĞLU CEBRAİL, İNCE İZZET , Yayın Yeri: Walter de Gruyter , 2022 Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Basılı+Elektronik |
5 | Comparison of chemical and antioxidant properties of Mentha Piperita L., Salvia Officinalis L., Rosmarinus Officinalis L. and Lavandula Angustifolia L. TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Black Sea Journal of Engineering and Science , 2021 Uluslararası 0 TR DİZİN |
6 | DETERMINATION OF CHEMICAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANTEFFECT OF SALVIA OFFICINALISL. TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL, SOLTANBEIGI AMIR, SAYGILI CANLIDİNÇ RUKİYE, ERDOĞAN MEHMET SELÇUK , Yayın Yeri: BARTIN UNİVERSİTY , 2021 Uluslararası 0 TR DİZİN Basılı |
7 | Locust Bean Gum as Corrosion Inhibitors in NaCl Solution BÜYÜKSAĞİŞ AYSEL,DİLEK MELTEM,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Protection of Metals and Physical Chemistry of Surfaces , 2021 Uluslararası 0 SCI-Expanded Elektronik |
8 | Yağların Oksidasyon Kararlılıklarının Tespit Edilmesinde Kullanılan Hızlandırılmış Stabilite Metotları ve Bu Metotların Karşılaştırılması DIRAMAN HARUN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: GIDA VE YEM BİLİMİ-TEKNOLOJİSİ , 2017 Uluslararası 0 ULAKBİM Basılı+Elektronik |
1 | Essential Oil and Mineral Analysis Of Citrus Peels TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Meyve Bilimi , 2023 Ulusal Hakemli TR DİZİN Basılı+Elektronik |
2 | Afyonkarahisar’da Tüketilen Önemli Yabancı Elma Çeşitlerinin BazıKalite ve Antioksidan Özellikleri TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DIRAMAN HARUN,PALAMUTOĞLU RECEP,KASNAK CEMAL , Yayın Yeri: Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2019 Ulusal 0 TR DİZİN Elektronik |
3 | YEMEKLİK YAĞLARDA TOPLAM ANTİOKSİDAN MİKTARININ VE OKSİDASYON KARARLILIĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , 2019 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı+Elektronik |
4 | Effects of Antioxidant Capacity and Peroxide Value on Oxidation Stability of Sunflower Oil TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,AŞÇIOĞLU ÇİĞDEM , Yayın Yeri: Kimya ve Malzeme , 2018 Ulusal 0 TR DİZİN |
5 | Ayçiçek Yağının Oksidasyon Kararlılığına Retinol Palmitat’ın Etkisinin Ransimat Metodu ile Tespiti DUMAN ERMAN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DUMAN SABİRE , Yayın Yeri: Ayçiçek Yağının Oksidasyon Kararlılığına Retinol Palmitat’ın Etkisinin Ransimat Metodu ile Tespiti , 2015 Ulusal 0 TR DİZİN |
6 | Rubidyumun Çeşitli Kayaç ve Alkali Klorür Karışımlarından Ayrılması Amacıyla Yapılan Çalışmalar ERDOĞAN YUNUS,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
7 | Eti Maden Kırka Bor İşletmesi Artıklarından Rubidyumun Çözeltiye Geçirilmesi TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,ERDOĞAN YUNUS , Yayın Yeri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
8 | ETİ MADEN KIRKA BOR İŞLETMESİ ATIKLARININ YAPI ANALİZİ ERDOĞAN YUNUS,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri: Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , 2013 Ulusal 0 TR DİZİN Basılı |
1 | Helal gıda sistemiyle kosher sisteminin karşılaştırılması DUMAN ERMAN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri:Uluslararası 2. helal ve sağlıklı gıda kongresi Uluslararası Özet bildiri |
2 | Yağların oksidasyon kararlılıklarının tespit edilmesinde kullanılan hızlandırılmış stabilite metotları ve bu metotların karşılaştırılması TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:YABİTED 3. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ Ulusal Özet bildiri |
3 | Helal kesim ve helal et TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DUMAN ERMAN , Yayın Yeri:uluslararası 2. helal ve sağlıklı gıda kongresi Uluslararası Özet bildiri |
4 | İnvestigation on the hydration behavior of the borax waste incorporated portland cement in the presence of pectin. KAVAS TANER,AKBULUT MUSTAFA ERSİN,ERSOY BAHRİ,OLGUN ASIM,ARIÖZ ÖMER,KARASU BEKİR,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,İÇDUYGU MEHMET GALİP,KAVAS FADİME MUTLU , Yayın Yeri:11. İNTERNATİONAL CONFERENCE AND EXHİBİTİON OF THE EUROPEAN CERAMİC SOCİETY Uluslararası Özet bildiri |
5 | Characterization of clay wastes containing borax and effects on the pure silicate phases of OPC clinker KAVAS TANER,AKBULUT MUSTAFA ERSİN,ERSOY BAHRİ,OLGUN ASIM,ARIÖZ ÖMER,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,KARASU BEKİR , Yayın Yeri:Seres’xx09 Uluslararası Özet bildiri |
6 | Tek fazlı çimento sistemlerinde bor atık katkısının hidratasyon mekanizmasına etkileri KAVAS TANER,AKBULUT MUSTAFA ERSİN,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,ERSOY BAHRİ,OLGUN ASIM,İÇDUYGU MEHMET GALİP,ARIÖZ ÖMER,KARASU BEKİR,KAVAS FADİME MUTLU , Yayın Yeri:7. uluslararası katılımlı seramik kongresi Uluslararası Özet bildiri |
7 | Maydonoz ve dereotu yapraklarından elde edilen uçucu yağların bazı yemeklik yağlar üzerine antioksidan etkileri TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:YABİTED 3. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ Ulusal Özet bildiri |
8 | The Profile of Volatil Oils of Mentha spp Collected from Different Locations of Turkey. DIRAMAN HARUN,SOLTANBEIGI AMIR,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL , Yayın Yeri:I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 -12 May 2017, Konya : “Natural and Healthy Life” Uluslararası Özet bildiri |
9 | Afyon Yöresinde Yetiştirilen Maydonoz Petroselium crispum ve Dereotu Anethum graveolens Yapraklarının Uçucu Yağ Kimyasal Bileşenleri TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,SOLTANBEİGİ AMİR,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:16. Ulusal Kromatografi Kongresi.31 Ağustos - 2 Eylül 2016, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Malatya. Ulusal Poster |
10 | Maydonoz (Petroselinum Crispum) Ve Dereotu (Anethum Graveolens) Yapraklarının Elde Edilen Uçucu Yağların Bazı Yemeklik Yağlar Üzerine Antioksidan Etkileri TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,SOLTANBEIGI AMIR,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:YABİTED lll. Vegetable Oil Congress Ulusal Özet bildiri |
11 | Some physical and textural properties of ten domestic apricot cultivars applied to natural and artifical drying methods KAPLAN MUSTAFA,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,SOLTANBEIGI AMIR,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:The International Symposium on Food Rheology And Texture Uluslararası Özet bildiri |
12 | Improvement of Malatya Apricot’s Quality As a Traditional and Functional Food Source: Some Pyhsical and Textural Properties of Three Minor Apricot Cultivars from Malatya KAPLAN MUSTAFA,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,SOLTANBEIGI AMIR,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:Improvement of Malatya Apricot’s Quality As a Traditional and Functional Food Source: Some Pyhsical and Textural Properties of Three Minor Apricot Cultivars from Malatya Uluslararası Özet bildiri |
13 | Change of Textural Properties During Fermentation in Pickles Made from Unriped Seeds of Two Domestic Apricot Cultivars (Hacıhaliloğlu and Kabaaşı) in Malatya KAPLAN MUSTAFA,TÜRK BAYDIR AYŞEGÜL,ATİK AZİZE,ATİK İLKER,DIRAMAN HARUN , Yayın Yeri:The International Symposium Food Rheology Texture Uluslararası |
1 | Afyonkarahisar Ekolojik Bölgesinde Farklı Besin Uygulaması Koşullarında Yetiştirilen Lavandin (Lavandula Intermedia) Uçucu Yağının Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
2 | Maydonoz (Petroselium crispum) ve Dereotu (Anethum graveolens) Yapraklarının Uçucu Yağ Kimyasal Bileşenleri ve Bu Yağların Bazı Yemeklik Yağlar Üzerine Antioksidan Etkileri Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
3 | Bor içerikli atıkların çimentonun hidratasyonuna etkisi ve çimentoda kullanılabilirliği PROJE NO:107M087 Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı |
4 | Türkiye’nin Farkli Ekolojik Bölgelerinde Yetiştirilen Nane (Mentha spp.) Yapraklarının Uçucu Yağ Oranı ve Kimyasal Özellikleri 16.MUH.05 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı |
5 | Kayısı Yetiştiriciliğinde Seyreltme İle Elde Edilen Çağladan Turşu Üretim Olanaklarının Araştırılması. Yürütücü Mustafa Kaplan Araştırmacı Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saati |
---|
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı |
---|
Yıl | Ünvan | Üniversite | Birim |
---|
1 | AFYON FİNAL DERGİSİ DERSHANESİ , KİMYA ÖĞRETMENİ 2004 - 2006 |