TUBA VURAL AÇIKGÖZBirim:SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU Website: aku.edu.tr E-Posta:tubavural@aku.edu.tr |
Yıl | Program | Üniversite | Bölüm |
---|---|---|---|
2016- | Doktora | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | İŞLETME BÖLÜMÜ |
2010-2013 | Yüksek Lisans | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ |
Yıl | Unvan | Üniversite | Birim |
---|---|---|---|
2014- | ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU |
1 | Reflections of Industrial Revolution on Work Life in England and Its Projections in Literature: An Analysis on Charles Dickens’s Hard Times ÖZUTKU HATİCE, TEKİNKAYA YASEMİN, VURAL TUBA , Yayın Yeri: BUSINESS AND ECONOMICS RESEARCH JOURNAL , 2018 Uluslararası 0 TÜBİTAK ULAKBİM, INDEX COPERNICUS Elektronik |
2 | Otel İşletmelerinde Dönüştürücü LiderlikDavranışlarının Örgüt Sağlığı ÜzerineEtkileri Afyonkarahisar İlinde BirAraştırma SANDIKCI MUSTAFA,VURAL TUBA,ZORLU ÖZCAN , Yayın Yeri: YBD , 2015 Ulusal 0 Endekste taranmıyor |
1 | Reflections of Industrial Revolution on Work Life in England and Its Projections in Literature: An Analysis on Charles Dickens’s Hard Times ÖZUTKU HATİCE, TEKİNKAYA YASEMİN, VURAL TUBA , Yayın Yeri: BUSINESS AND ECONOMICS RESEARCH JOURNAL , 2018 Uluslararası 0 TÜBİTAK ULAKBİM, INDEX COPERNICUS Elektronik |
1 | Otel İşletmelerinde Dönüştürücü LiderlikDavranışlarının Örgüt Sağlığı ÜzerineEtkileri Afyonkarahisar İlinde BirAraştırma SANDIKCI MUSTAFA,VURAL TUBA,ZORLU ÖZCAN , Yayın Yeri: YBD , 2015 Ulusal 0 Endekste taranmıyor |
1 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA SAKİN ŞEHİR CİTTASLOW KAVRAMI SANDIKLININ SAKİN ŞEHİR CİTTASLOW OLMA POTANSİYELİNİN YEREL YÖNETİCİLER TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ TÖRE BAŞAT HÜMEYRA,VURAL TUBA , Yayın Yeri:MARKA KENT SANDIKLI SEMPOZYUMU Ulusal Tam metin bildiri |
2 | İngiltere’de Endüstri Devriminin Çalışma Yaşamına Yansımaları Ve Edebiyata İzdüşümü: Charles Dıckens’ın “Zor Zamanlar” Romanı Üzerine Bir Analiz ÖZUTKU HATİCE, TEKİNKAYA YASEMİN, VURAL TUBA , Yayın Yeri:26. Ulusal Yönetim Ve Organizasyon Kongresi Ulusal Özet bildiri |
3 | Bir Üçlemeyi Nevrotik Örgütler Bağlamında Yeniden İzlemek: Gelin-Düğün-Diyet, TEKİNKAYA YASEMİN, VURAL TUBA, ÖZKARA BELKIS , Yayın Yeri:3. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu Ulusal Özet bildiri |
4 | Yılbaşı Afişlerinin Satın Alma Niyetine Etkisi: Deneysel Bir Çalışma ÖZMEN ALPARSLAN, VURAL TUBA, TEKİNKAYA YASEMİN, GÜN ALİ , Yayın Yeri:II. International Applied Social Sciences Congress (C-IASOS) Uluslararası Özet bildiri |
5 | Örgüt Kültürünün Metaforlarla Analizi: Bir Konaklama İşletmesi Örneği VURAL TUBA, TEKİNKAYA YASEMİN, ÖZKARA BELKIS , Yayın Yeri:3. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu Ulusal Özet bildiri |
6 | OTELLER DEVREMÜLKE KARŞI:TURİZM SEKTÖRÜNDE TOPLULUK EKOLOJİSİ BAĞLAMINDA BİR ARAŞTIRMA VURAL AÇIKGÖZ TUBA, ÖZKARA BELKIS , Yayın Yeri:14. ÖRGÜT KURAMI SEMPOZYUMU Ulusal Özet bildiri |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saati |
---|---|---|---|
2015-2016 | BİLETLEME OTOMASYON | İngilizce | 1 |
2015-2016 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 1 |
2015-2016 | konuk giriş çıkış işlemleri | Türkçe | 1 |
2015-2016 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 1 | Türkçe | 1 |
2015-2016 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 1 |
2015-2016 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 1 |
2015-2016 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 1 |
2015-2016 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 1 |
2015-2016 | TUR PROGRAMCILIĞI | Türkçe | 3 |
2013-2014 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2013-2014 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | PAZARLAMA İLKERİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 3 |
2014-2015 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 3 |
2014-2015 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 2 | Türkçe | 3 |
2013-2014 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 2 | Türkçe | 3 |
2013-2014 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 1 | Türkçe | 3 |
2012-2013 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2013-2014 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2014-2015 | KARŞILAYICI ACENTA OTOMASYON PROGRAMI | Türkçe | 3 |
2014-2015 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2014-2015 | MENU PLANLAMA | Türkçe | 3 |
2014-2015 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 2 |
2014-2015 | MESLEK ETİĞİ | Türkçe | 2 |
2013-2014 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2013-2014 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2014-2015 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | MENÜ PLANLAMA | Türkçe | 3 |
2016-2017 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2016-2017 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2016-2017 | KARŞILAYICI ACENTE OTOMASYON PROGRAMI | Türkçe | 3 |
2016-2017 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | MESLEK ETİĞİ | Türkçe | 2 |
2016-2017 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II | Türkçe | 3 |
2016-2017 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 2 |
2016-2017 | BİLETLEME | Türkçe | 2 |
2016-2017 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | BİLETLEME OTOMASYONU | Türkçe | 3 |
2016-2017 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2016-2017 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 3 |
2016-2017 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2016-2017 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I | Türkçe | 3 |
2016-2017 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 2 |
2016-2017 | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | E-TİCARET | Türkçe | 2 |
2020-2021 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2020-2021 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 2 |
2020-2021 | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | KARİYER PLANLAMA | Türkçe | 2 |
2019-2020 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2019-2020 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2019-2020 | TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 |
2019-2020 | KARŞILAYICI ACENTE OTOMASYON PROGRAMI | Türkçe | 3 |
2019-2020 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | BİLETLEME | Türkçe | 2 |
2019-2020 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | KONUK İLETİŞİMİ | Türkçe | 2 |
2019-2020 | BİLETLEME OTOMASYONU | Türkçe | 3 |
2019-2020 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2019-2020 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2019-2020 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 2 |
2019-2020 | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | MENÜ PLANLAMA | Türkçe | 3 |
2018-2019 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2018-2019 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2018-2019 | KARŞILAYICI ACENTE OTOMASYON PROGRAMI | Türkçe | 3 |
2018-2019 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II | Türkçe | 3 |
2018-2019 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 2 |
2018-2019 | BİLETLEME | Türkçe | 2 |
2018-2019 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | BİLETLEME OTOMASYONU | Türkçe | 3 |
2018-2019 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2018-2019 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 3 |
2018-2019 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2018-2019 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I | Türkçe | 3 |
2018-2019 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 2 |
2018-2019 | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | MENÜ PLANLAMA | Türkçe | 3 |
2017-2018 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2017-2018 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2017-2018 | KARŞILAYICI ACENTE OTOMASYON PROGRAMI | Türkçe | 3 |
2017-2018 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II | Türkçe | 3 |
2017-2018 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 2 |
2017-2018 | BİLETLEME | Türkçe | 2 |
2017-2018 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | BİLETLEME OTOMASYONU | Türkçe | 3 |
2017-2018 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2017-2018 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 3 |
2017-2018 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2017-2018 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I | Türkçe | 3 |
2017-2018 | ANADOLU UYGARLIKLARI | Türkçe | 2 |
2017-2018 | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Türkçe | 2 |
2021-2022 | E-TİCARET | Türkçe | 2 |
2021-2022 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | KARİYER PLANLAMA | Türkçe | 2 |
2021-2022 | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmet | Türkçe | 3 |
2021-2022 | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Türkçe | 2 |
2021-2022 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2021-2022 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2021-2022 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2020-2021 | BİLETLEME | Türkçe | 2 |
2020-2021 | ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Türkçe | 2 |
2020-2021 | KARŞILIAYICI ACENTA | Türkçe | 3 |
2020-2021 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2020-2021 | TURİZM MEVZUATI | Türkçe | 2 |
2020-2021 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Türkçe | 2 |
2020-2021 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 2 |
2022-2023 | MESLEK ETİĞİ | Türkçe | 2 |
2022-2023 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Türkçe | 2 |
2022-2023 | YABANCI DİL 2 | Türkçe | 2 |
2022-2023 | ÜRETİM YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2022-2023 | PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 |
2023-2024 | KONGRE VE FUAR YÖNETİMİ | Türkçe | 2 |
2023-2024 | PAZARLAMA İLKELERİ | Türkçe | 2 |
2023-2024 | E-TİCARET | Türkçe | 2 |
2023-2024 | KARİYER PLANLAMA | Türkçe | 2 |
2023-2024 | YABANCI DİL 1 | Türkçe | 2 |
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı |
---|
Yıl | Ünvan | Üniversite | Birim |
---|---|---|---|
2017-2022 | Yönetim Kurulu Üyeliği | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ | |
2017-2021 | Bölüm Başkanı | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ |